MUP Srpske traži pomoć u potrazi za djevojčicom Dankom Ilić

MUP Republike Srpske pozvao je sve građane da ukoliko imaju informaciju o nestaloj Danki Ilić, da o tome hitno obavijeste policiju na broj telefona 122.

”Dvogodišnja djevojčica je nestala 26. marta 2024, 13:00 sati u Banjskom Polju, Bor, Srbija. Djevojčica ima smeđu kosu, smeđe oči i visine je oko 85cm. U vrijeme nestanka na sebi je imala maslinastu jaknu, ljubičaste hlače i crne patike”, saopštio je MUP Srpske.

Nakon što se prošlog vikenda pojavila vijest da je mala Danka Ilić (2), koja je nestala u okolini Bora 26. marta, možda snimljena u Beču, austrijski mediji uključili su se u potragu za njom. Sada je vijest o njenom nestanku objavio i čuveni Kronen Zeitung.

Austrijski medij piše da je dvogodišnja djevojčica iz Srbije nestala prošlog utorka, a da je Srbin koji živi u Beču rekao da je na tramvajskoj stanici u ovom gradu vidio djevojčicu koja podsjeća na Danku.

Čuveni Krone piše da je djevojčica nestala iz bašte vikendice u Banjskom Polju u blizini Bora, ali da su velika potraga i istraga do sada bili bezuspješni.

Dodaju da je na sajtu Interpola objavljena fotografija djevojčice sa njenim podacima.

Podsjećaju da će Danka uskoro napuniti dvije godine, da ima braon kosu, beleg na lijevoj nadlaktici i da je visoka oko 85 centimetara.

Krone zatim piše da bi trag mogao da vodi do Beča. Ističu da je srpskim vlastima prijavljeno da je Srbin, koji živi u Beču, možda vidio djevojčicu u centru u subotu uveče i da je bila u pratnji dve žene koje pričaju rumunski.

Svjedok je prvo pozvao srpske vlasti i obavestio ih, a one su zatim poslale zahtejv za istragu bečkim kolegama.

Muškarac je potom ispitan i obezbjeđen je snimak koji je napravio.

Da li je zapravo riječ o nestaloj devojčici iz Srbije trenutno se istražuje.

“Nema više informacija”, rekao je portparol policije Markus Ditrih, zaključuje Krone.

Da podsjetimo, prethodnih dana su i drugi austrijski mediji pisali o nestaloj djevojčici, koja je možda viđena u Beču.

@crnahronikainfoNa društvenim mrežama i u pojedinim medijima u nedelju je osvanuo snimak na kome se nalazi devojčica koja liči na Danku Ilić.MUP radi i na rasvetljavanju okolnosti u vezi sa snimkom koji se pojavio iz Beča, nezvanično je potvrđeno. To je, kako je rečeno, jedan od brojnih tragova na kojima nadležni rade. Bečka policija ispitala je državljanina Srbije koji živi u prestonici Austrije, a koji je snimio devočicu u tom gradu koja liči na nestalu Danku. Nakon toga objavljena je i informacija da je Interpol raspisao žutu poternicu za Dankom Ilić.♬ original sound – CRNA Hronika

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79