Muriz Memić: Mutap se pokušao iskaliti na Arijani, pozivam ga da mene odgurne sljedeći put!

Nakon današnjeg ročišta u predmetu ‘Dženan Memić’ pred zgradom Suda Bosne i Hercegovine došlo je do incidenta.

U incidentu su učestvovali Zijad Mutap i Arijana Memić, preciznije Zijad je bio taj koji je na izlazu iz zgrade zakačio Arijanu ramenom, iako je imao prostora da prođe pored nje bez problema.

Ovim povodom kontaktirali smo oca Dženana i Arijane Memić, Muriza.

Muriz Memić nakon današnjeg ročišta: U sudnici smo vidjeli heroje i nemoć advokata

“Ja to nisam vidio. Sreća pa nisam. Svoju nemoć je pokušao iskaliti na Arijani. Žalosno. Zašto mene nije odgurnuo? Pozivam ga evo da sljedeći put mene odgurne”, rekao je Muriz Memić za portal Radiosarajevo.ba.

Muriz nam je ovom prilikom otkrio da je Tužilaštvo došlo do novih saznanja kada je u pitanju otvaranje istrage o ubistvu Dženana Memića i da dolazi do pomaka u tom smislu.

“Nakon današnjeg svjedočenja svjedoka M16, kojeg slobodno možemo nazvati herojskim, javljaju se i drugi ljudi. Mnogi su ohrabreni nakon ovoga.

Ja pozivam sve one koji su tu noć bili u Velikoj Aleji da se jave, znam da ih ima još”, rekao je Muriz Memić, koji se pita zbog čega je ton isključen u sudnici kada se govorilo o Dalidi Burzić, nekadašnjoj glavnoj tužiteljici u Kantonu Sarajevo.

Feraget nakon incidenta sa Zijadom Mutapom: Namjerno je gurnuo Arijanu i htio da isprovocira

Podsjetimo, u predmetu prikrivanja dokaza i načina na koji je stradao Dženan Memić sudi se Zijadu Mutapu, Alisi Mutap, Hasanu Dupovcu, Josipu Bariću i Muameru Ožegoviću.

Događaj koji je prethodio smrti 21-godišnjeg mladića Dženana Memića desio se 8. februara 2016. godine. Dženan je sedam dana poslije toga preminuo u bolnici.

Porodica Memić do sada je organizovala 20 protesta u pokušaju da dođe do istine i pravde.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79