Murphy se fotografisao sa Poveljom Kulina Bana, Dodik mu odgovorio: Izgubio si vrijeme u arhivu

Murphy se fotografisao sa Poveljom Kulina Bana, Dodik mu odgovorio: Izgubio si vrijeme u arhivu


Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u BiH, Michael Murphy, objavio je na Twitteru fotografije sa posjete Dubrovniku, prilikom koje je imao priliku vidjeti i Povelju Kulina Bana.

Murphy je podijelio snimak i fotografije tokom posjete Dubrovniku, a na društvenoj mreži Twitter u objavi je naveo:

“Prošle sedmice, dok sam bio u Dubrovniku, imao sam privilegiju i rijetku priliku da vidim dokument koji je svjedočanstvo stoljećima dugog postojanja Bosne i Hercegovine”.

U video objavi, između ostalog, ambasador SAD je naveo da je studirao historiju i da je ostao njen veliki ljubitelj.

“Tako je i jedna od stvari u kojoj sam najviše uživao bilo upoznavanje historije ovog regiona, a pogotovo historije BiH”, rekao je ambasador Micheal Murphy, a onda i sam demonstrirao poznavanje naše historije nabrojivši transformacije bosanske države od Kraljevstva Bosanskog do danas.

Ambasador Murphy je izrazio optimizam i uvjerenje da će historija biti temelj za sjajnu i prekrasnu budućnost za građane ove zemlje.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik mu je brzo odgovorio na Twitteru i poručio da je Murphy u dubrovačkom arhivu našao tragove prošlosti ovih prostora koji ne svjedoče o kontinuitetu BiH, već o smjenama država i imperija na prostoru koji se geografski označava kao BiH.

“Što se tiče budućnosti BiH o kojoj Murphy govori, njega o tome niko neće pitati. Ali ako vidi budućnost kako je protumačio prošlost, izgubio je vrijeme u arhivu”, naveo je Dodik.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija