Muškarac (32) obljubio kćerku (14) svoje supruge. Sada je osuđen

Muškarac (32) obljubio kćerku (14) svoje supruge. Sada je osuđen


Brčak M.A. (32) osuđen je pravosnažno na jedinstvenu kaznu od sedam i po godina zatvora zbog silovanja pastorke i nasilja u porodici.

Njemu je kaznu izrekao Apelacioni sud distrikta Brčko, a osim za silovanje osuđen je za nasilje nad pastorkom i vanbračnom suprugom koje je tukao.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva Brčko distrikta, optuženi je maloljetnu pastorku prisiljavao na polni odnos u kući u kojoj je živio s njom i njenom majkom.

– Nakon što je njegova supruga zbog poroda ostala u bolnici, tokom 2017. i 2018. godine, M.A. je prisilio njenu 14-godišnju kćerku iz ranijeg braka na polni odnos. Više puta ju je prisiljavao prijeteći da će je pretući i ubiti, uz upozorenje da to ne smije nikome reći- saopštilo je tužilaštvo.

Navodi se da je M.A. osim toga procesuiran jer je pred maloljetnim sinom, rođenim 2017. godine, u više navrata vršio nasilje nad pastorkom i suprugom, udarajući ih tvrdim predmetima po tijelu i glavi nanoseći im povrede.

Maloljetna žrtva silovanja i porodičnog nasilja slučaj je prijavila nastavnicima u školi i policiji.

– Postupajući po prijavi, Tužilaštvo je, u saradnji s Policijom distrikta Brčko, sprovelo istragu, nakon čega je prošle godine protiv M.A. podiglo optužnicu pred Osnovnim sudom, optuživši ga za krivična djela silovanje i nasilje u porodici. Optuženi M.A. je sredinom ove godine prvostepenom presudom osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od sedam godina i šest mjeseci. Prethodno mu je za silovanje utvrđena kazna zatvora od sedam godina, dok mu je za nasilje u porodici utvrđena pojedinačna zatvorska kazna od godinu – stoji u saopštenju.

Pojašnjava se da je u nastavku postupka, Apelacioni sud distrikta Brčko nedavno odbio žalbu odbrane optuženog M.A. i potvrdio u cijelosti prvostepenu presudu kojom je tako pravosnažno osuđen na sedam i po godina zatvora.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija