Muškarac iz Banjaluke mamio studentice i djecu preko društvenih mreža

Banjalučanin V.B. koji je jučer uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo iskorištavanje djece za pornografiju, danas je sproveden u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka.

Iz Policijske uprave Banja Luka jučer je saopćeno da se uhapšeni sumnjiči da je u prethodnom periodu sa maloljetnim osobama putem društvenih mreža komunicirao na seksualno eksplicitan način, navodeći maloljetnu osobu da se fotografiše i pošalje mu fotografije.

On je, podsjetit ćemo, uhapšen u okviru akcije “Laser”.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjoj Luci, a uz prethodnu saglasnost postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka jučer je izvršen pretres kuće i pokretnih stvari koje koristi V.B. kojom prilikom su pronađeni i oduzeti mobilni telefoni, medijumi za skladištenje digitalnih podataka, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

Prema nezvaničnim saznanjima, radi se o Velimiru Balabanu koji je i 2017. godine dovođen u vezu sa istim krivičnim djelom. Naime, te godine su se pojavile pritužbe nekoliko studentkinja koje su se žalile da ih radnik studenske službe Tehnološkog fakulteta u Banjoj Luci prisiljava da ga ljube kako bi im prijavio isipite.

Također, tada su postojali i navodi da je Balaban studentkinje pozivao na večeru u svoj stan te da je ugovarao sastanke u jednom banjalučkom hotelu.

Slučaj su preuzeli Univerzitet Banja Luka i Okružno tužilaštvo u Banjoj Luci.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79