Muškarac iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja pretukao mladiće na sportskom stadionu

Muškarac iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja pretukao mladiće na sportskom stadionu


Razbojnik u sportskom društvu “keza”, šakama udarao adolescente u glavu nanijevši im fizičke povrede!

Grupa adolescenata od 15 godina (D. S. i Š. H.) sjedili su na klupama stadiona Košute, pri čemu su prisutna djeca obavijestila “kezu” da su djeca druge nacionalnosti na stadionu pri čemu je isti došao i ničim izazvan razbojnički počeo šakama udarati djecu u predjelu glave uz teško verbalno vrijeđanje na vjerskoj i nacionalnoj osnovi nanijevši im teške ozljede da su Š. H. i D.S. završili u Domu zdravlja Gornji Vakuf-Uskoplje.

Sve se dogodilo na očigled više desetaka djece informacije su koje smo dobili od roditelja.

U nevjerici da među nama normalnim građanima žive i monstrumi poput lika- Perice Jurlete “koze” pozivamo politički i javni život posebno Načelnika Općine Gornji Vakuf-Uskolje Seada Čauševića i Predsjednika Općinskog Vijeća Gorana Batinića kao predstavnike vlasti, a koji uredno izdvajaju budžetska sredstva za finansiranje sportskog kolektiva, da javno osude gnusni čin, a članove UO HNK SLOGE da pod hitno izreknu otkaz uposleniku koji ne zaslužuje da radi u odgojno-obrazovnom tj. sportskom kolektivu!

Pozivano nadležne institucije da provedu sve istražne radnje protiv monstruma “keze” kako bi ovakav slučaj doveli pred lice pravde.

Kao politička organizacija suosjećamo se sa oštečenim porodicama i oštro osuđujemo ovaj gnusni čin pojedinca “keze” premlaćivanje maloljetne djece, a sve u cilju suživota u našoj općini koja je mnogo propatila u proteklom ratu. Ovakva dešavanja nisu dobro došla u našu općinu i javno potvrđujemo da ćemo dati svu potrebnu pomoć djeci i oštećenim porodicama da pravnim putem (angažovanjem advokata), silnik Perica bude adekvatno kažnjen.

Također ćemo sve učiniti da se utvrdi odgovornost pojedinih lica u Policijskih službenika zbog neadekvatnog (neprofesionalnog) postupanja u ovom slučaju teškog razbojništva.

Pozivano građane da ostanu mirni, a kao politička organizacija učinit ćemo sve da nadležne institucije provedu sve mjere i radnje da se monstrum koji je počinio krivično djelo dovede pred lice pravde!

Protiv Perice Keze Jurlete hitno podnijeti krivičnu prijavu i izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Novom Travniku zbog počinjeno više krivičnih djela premlaćivanja maloljetne djece na nacionalnoj osnovi!- izjavili su iz SDP-a Gornji Vakuf-Uskoplje

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija