Muškarac iz Prijedora lažiranjem podataka oštetio firmu za 237.000 KM

Muškarac iz Prijedora lažiranjem podataka oštetio firmu za 237.000 KM


M.P. iz Prijedora lažirao podatke u dostavljenoj ponudi u postupku javne nabavke

Trebinjska policija podnijela je prijavu protiv jedne prijedorske firme i odgovornog lica M.P. zbog sumnje da je lažirao podatke u javnoj nabavci čime je oštetio naručioca posla za 237.000 KM.

U PU Trebinje navode da prijava podnesena Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju zbog sumnje da su počinjena krivična djela zloupotreba u postupku javne nabavke i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave.

“Policijski službenici su stekli osnov sumnje da je jedno privredno preduzeće iz Prijedora i lice inicijala M.P. u postupku javne nabavke dostavilo ponudu zasnovanu na lažnim podacima s namjerom da na taj način utiču na donošenje odluke naručioca u postupku javne nabavke, kao i da su upotrijebili neistinitu poslovnu ispravu u poslovanju kao da je prava”, navodi se u saopštenju PU Trebinje.

Dodaju da su na taj način počinjena navedena krivična djela zloupotreba u postupku javne nabavke i falsifikovanje isprave.

“Šteta koja je pričinjena ovim djelima naručiocu u postupku javne nabavke iznosi 237.000 KM”, navodi se u saopštenju.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija