Muškarac lažno prijavio napad: Sam sebi nanio povrede i prikazao pljačku

Muškarac lažno prijavio napad: Sam sebi nanio povrede i prikazao pljačku


Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopćilo je da je beogradska policija utvrdila da je muškarac (41), koji je prijavio da je u Mirijevu napadnut nožem i opljačkan, zapravo lažno prijavio napad i sam sebi nanio povrede.

Prema izvještaju MUP-a, muškarac je juče oko podneva prijavio policiji da su mu dvije nepoznate osobe oduzele 4.500 eura, koje je prethodno podigao iz banke, i nanijele mu povredu nožem na nozi, kao i povredu glave.

Nakon istrage, policija je utvrdila da je muškarac, nakon što je podigao novac iz banke i sakrio ga u svom automobilu, sam sebi nanio povrede i prijavio da je napadnut, što je i potvrdio policiji.

U akciji pretraživanja, policija je pronašla novac i nož kojim je muškarac sebe povrijedio.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova poručeno je da će Višem javnom tužilaštvu u Beogradu biti dostavljen izvještaj o ovom događaju.

Lažno prijavljivanje napada i samopovređivanje je ozbiljan prekršaj koji će biti adekvatno procesuiran pred nadležnim institucijama.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija