Muškarac lišen slobode jer je prijetio policajcu koji je svjedočio protiv njega

Muškarac lišen slobode jer je prijetio policajcu koji je svjedočio protiv njega


Opasni muškarac brzom intervencijom pripadnika MUP-a HNK lišen je slobode nakon što je prijetio da će likvidirati njihovog kolegu incijala D.Z. koji je svjedočio u postupku protiv njega.

Muškarac incijala I.C. (1985) iz Rumboka lišen je slobode. Također ista osoba presuđena je za krivično djelo silovanje a u cijelom procestu protiv njega svjedočio je policijski službenik D.Z. piše Crna-Hronika.

Ovu informaciju potvrdili su i iz MUP-a HNK.

1.8.2023. godine u PS Prozor-Rama prijavio je policijski službenik D.Z. da mu je u mjestu Rumboci prijetio smrću I.C. (1985) iz Rumboka, iz razloga što je on svjedočio u postupku u kojemu je navedeni presuđen za KD „Silovanje“. I.C. je lišen slobode i smješten u prostorije za zadržavanje.

Po usmenoj naredbi Općinskog suda Konjic izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata koje isti koristi, gdje ništa nije pronađeno. Upoznat nadležni tužitelj, te poduzete sve potrebne mjere.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija