Muškarac pokušao pregaziti policajce automobilom

Policija se suočila s dramatičnim incidentom kada su pokušali zaustaviti 43-godišnjeg muškarca, u Starom Gradu na otoku Hvaru.

Umjesto saradnje, vozač je ubrzao i krenuo prema policajcu, koji je uspio izbjeći sudar sklanjajući se u stranu. No, nasilni bijeg nije bio gotov.

Nakon neuspješnog pokušaja zaustavljanja, vozač je usmjerio svoj automobil prema drugom policajcu i udario u policijsko vozilo.

Uprkos incidentu, vozač je nastavio s bijegom, što je rezultiralo kasnijim intervencijama policije uz upotrebu sredstava prisile kako bi ga priveli.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 43-godišnjak prethodnih dana ispoljavao nasilničko ponašanje prema bliskoj osobi, uz prijetnje upućene toj osobi.

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni muškarac predan je policijskom pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79