Muškarac poznanika brutalno pretukao, gepekovao, umotao u najlon i izbacio pored puta

Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Livanjskog kantona Kantonalni sud u Livnu je osumnjičenom 48-godišnjem M. G. iz Drvara, nastanjenom u Bosanskom Grahovu, odredio jednomjesečni pritvor zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je 21. maja u Bosanskom Grahovu prišao Lj. M., te ga zbog od ranije neriješenih odnosa, fizičkom snagom obora na pod, nakon čega ga šakama udara po glavi, uslijed čega je Lj. M. izgubio svijest. Uz pomoć drugosumnjičenog 22-godišnjeg D. M., M. G. je u prtljažnik automobila ubacio Lj. M. te ga je odvezao na drugu lokaciju, zatim ga izbacio iz prtljažnika te ga ponovno šakama udara po glavi.

Nakon što je Lj. M. ponovo izgubio svijest, osumnjičeni mu vezuje ruke i umotava ga u najlon te ga ponovno stavljaju u vozilo koje vozi do mjesta Grkovci, gdje oštećenog izbacuje pored puta.

Nakon ukazane liječničke pomoći u Kantonalnoj bolnici u Livnu, Lj. M. je s teškim povredama prebačen na daljnje liječenje u KBC Mostar, navode iz Tužilaštva.

Nakon provedene kriminalističke obrade, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, osumnjičeni su predani na daljnje nadležno postupanje Kantonalnom tužilaštvu u Livnu, te je nakon donošenja naredbe o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenih postupajući tužilac Kantonalnom sudu u Livnu podnio prijedlog za određivanje mjere pritvora prema prvoosumnjičenom M. G., dok je prema drugoosumnjičenom D. G. podnesen prijedlog za izricanje mjera zabrane putovanja, prelaska državne granice, izdavanja putnih isprava i oduzimanje putnih isprava, stoji u saopćenju Tužilaštva.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79