Muškarac slagao da je pao sa bicikla, a on ispao iz automobila

Policiji je utvrdila da je A.L. iz Laktaša ispao iz automobila i povrijedio se, iako je on prethodno ljekarima rekao da je pao sa bicikla.

Iz Policijske uprave Banja Luka su saopćili da su policajci iz Laktaša u subotu, 16. septembra, identifikovali A. L. iz Laktaša, koji je učestvovao u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Laktašima.

“Policijskoj stanici Laktaši u subotu oko 2.50 sati, dežurni ljekar Službe hitne medicinske pomoći Laktaši, prijavio je da se A. L. obratio za pružanje pomoći zbog povreda koje je zadobio padom sa bicikla”, naveli su iz PU Banja Luka.

Dodaju da je policija utvrdila da A. L. nije pao sa bicikla, nego da je bilo suvozač u Peugeotu, kojim je upravljao njegov sugrađanin S. Ć.

“Utvrđeno je da je A. L. ispao iz navedenog vozila”, naveli su iz PU Banja Luka.

Dodali su da su podvrgnuti ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu, kojom prilikom je je kod A. L. utvrđeno 0,89, a kod S. Ć. 0,79 promila alkohola u organizmu.

“Protiv A. L. i S. Ć. bit će podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu”, zaključuje se u saopćenju PU Banja Luka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79