Muškarac tukao nevjenčanu suprugu. Osuđen je na 3 godine i 10 mjeseci zbog nasilja u porodici

Općinski sud u Tuzli danas je objavio osuđujuću prvostepenu presudu za muškarca E.Đ., koje je oglašeno krivim za počinjenje krivičnog djela – Nasilje u porodici.

Sud je za počinjeno krivično djelo izrekao kaznu zatvora u trajanju od tri godine, te opozvao ranije izrečenu uvjetnu osudu i optuženog osudio na jedinstvenu kaznu zatvora od tri godine i deset mjeseci.

E.Đ. je osuđen što je nasiljem i bezobzirnim ponašanjem ugrozio mir, tjelesnu cjelovitost i psihičko zdravlje svoje vanbračne supruge sa kojom živi u zajedničkom kućanstvu.

On je automobilom došao do radnog mjesta na kojem je bila zaposlena njegova vanbračna supruga, te noseći bejzbol palicu ušao na njeno radno mjesto, gdje se nalazilo više zaposlenika, suprugu izveo iz prostorija i ugurao u vozilo gdje ju je vozeći tjelesno ozlijedio.

Vozilom je udario u beton, na kojem mjestu su bila prisutna druga lica, nakon čega je žrtva uspjela pobjeći.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79