Muškarac iz BiH povrijedio policajca: Izazvao saobraćajnu nesreću pa pobjegao

Muškarac iz BiH povrijedio policajca: Izazvao saobraćajnu nesreću pa pobjegao


U srijedu, na području općine Vojnić, policijski službenici su zaustavili vozilo bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka zbog sumnje da se u vozilu nezakonito prevoze migranti.

Kada je policajac naredio vozaču da otvori vrata, vozač je ignorirao naredbu i naglo krenuo, pri čemu je zadnjim kotačem vozila prešao preko stopala policajca, koji je lakše povrijeđen.

Vozač je potom izgubio kontrolu nad vozilom, sletio s ceste i završio u koritu potoka.

Nakon nesreće, vozač je pobjegao u nepoznatom smjeru. U saobraćajnoj nesreći povrijeđena su četiri strana državljana koje je prevozio: dvoje teže, a dvoje lakše, te su im pružena liječnička pomoć u zdravstvenoj ustanovi.

Preostali migranti koji nisu trebali medicinsku pomoć smješteni su u službene prostorije policije, a bit će prevezeni nakon otpusta iz bolnice.

Protiv vozača bit će podnesena kaznena prijava zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela, uključujući protuzakonito ulazak i boravak, prisilu prema službenoj osobi te izazivanje saobraćajnenesreće. Potraga za vozačem se nastavlja.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija