Mustafa Ružnić reagovao na optužbe: Spominjao mi je porodicu i djecu u najodvratnijem kontekstu, to je vrijeđanje premijera

Mustafa Ružnić reagovao na optužbe: Spominjao mi je porodicu i djecu u najodvratnijem kontekstu, to je vrijeđanje premijera


Premijer USK Mustafa Ružnić izjavio je da primitivizam, mržnja i elementarna zloba nisu sloboda govora već lična karta svakog pojedinca, nakon što ga je građanin Bihaća Bruno Brzović, koji je kažnjen zbog vrijeđana premijera, u novom Facebook statusu ponovo izvrijeđao.

Krajišnik zbog komentara o političaru Mustafi Ružnicu dobio 300 KM kazne

“Sloboda govora je privilegija koju živimo u demokratskom društvu i na kojoj itekako trebamo biti zahvalni”, rekao je Ružnić te dodao da primitivizam, mržnja i elementarna zloba nisu sloboda govora već lična karta svakog pojedinca.

Osvrnuo se i na to što su mnogi osudili izdavanje prekršajnog naloga Brzoviću zbog vrijeđanja premijera, a što je ocijenjeno kao kažnjavanje onih koji kritikuju.

“Svi vi koji podržavate ovakav vid izražavanja u jednom prostoru i nemate ništa protiv da vam bilo ko i bilo kad spominje porodicu i djecu u najodvratnijem kontekstu, zaslužujete ovakvo okruženje i sami ga sebi birajte”, rekao je Ružnić.

Kazao je da je njegov izbor slooboda govora, poštovanje zakona, civilizovan dijalog i demokratska sredstva borbe protiv svega s čim se ne slažemo ili što nas ugrožava.
Podsjećamo, Brzovića je ranije Policijska uprava Bihaća kaznila zbog vrijeđanja Ružnića na društvenim mrežama.

Tim povodom, Brzović je rekao kako je kažnjen s 300 KM zbog iznošenja istine o drvnoj mafiji i nezakonitom zapošljavanju u USK šumama čiji resor pripada stranci A-SDA.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija