Muž prijetio supruzi da će ponoviti zločin iz Gradačca. Sada će mu se suditi

Muž prijetio supruzi da će ponoviti zločin iz Gradačca. Sada će mu se suditi


Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevo podiglo je optužnicu protiv B.C. (42) iz Pala zbog nasilja u porodici nad svojom suprugom, kojoj je prijetio smrću i brutalno je vrijeđao, te zbog posjedovanja dvije bombe.

Kako je saopštilo Tužilaštvo B.C. se na teret stavlja da je u septembru prošle godine u alkoholisanom stanju satima primjenjivao nasilje ka supruzi, te je drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio njeno spokojstvo.

U optužnici se navodi da je C.B., u njihovom stanu, prijetio supruzi da će je ubiti, kao i ”da će ubiti još 10 ljudi, a da je ona jedanaesta”.

”Žrtvu je psovao, prijetio joj i vrijeđao je riječima ”hoću da te j… kučko, silovaću te po treći put, raznijeću te, nećeš sinove vidjeti. Hoćeš li sada da te snimim, kao što je bilo u Gradačcu”, navodi se u optužnici.

Drugom tečkom optužnice B.C. se tereti da je u džepu jakne, pronađene u stanu, te u automobilu ”golf 4” držao ručnu bombu M-75 i ručnu bombu M-52, čije držanje građanima nije dozvoljeno.

Optužnicu je potvrdio Osnovni sud u Sokocu.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija