Na auto medicinske sestre je naletio pijani vozač koji je imao 2,72 promila u organizmu

Đurđa Posavac, medicinska sestra zaposlena u Općoj bolnici Bjelovar, poginula je kad je na njezin auto naletio pijani vozač s 2,72 promila

Majka u četvrtak nije radila i povezla je mlađeg unuka, sina mojeg starijeg brata, koji, kao i ona, živi u Bjelovaru i trebao je idući dan biti dežuran u timu Hitne u Čazmi.

S unukom je krenula prema rodnoj kući u Donjemu Mikleušu kraj Čazme. Svi smo voljeli ondje se okupiti, no nažalost više je nema, kazao nam je Marijan, mlađi sin Đurđe Posavac, koji je također zaposlen u bjelovarskoj Općoj bolnici, a živi na čazmanskom području.

Nažalost, Đurđa nije stigla u rodnu kuću jer je u četvrtak oko 9.25 sati poginula u prometnoj nesreći na putu od Bjelovara. Na nenaseljenom dijelu ceste između Blatnice i Narte na Đurđino vozilo naletio je pijani 31-godišnji muškarac, kojem su izmjerili čak 2,72 promila alkohola.

On je, kako stoji u policijskom priopćenju, ulaskom u blagi desni zavoj u naselju Narta, zbog neprilagođene brzine izgubio kontrolu i prešao na suprotnu stranu ceste te prednjim lijevim dijelom vozila udario u prednji lijevi dio automobila koji je vozila Đurđa.

Od siline udara Đurđin je automobil odbačen i stražnjim dijelom udario je u metalnu ogradu mosta, a potom u prometnu signalizaciju uz rub mosta te se nastavio nekontrolirano kretati unatrag i zaustavio se na kolniku.

Automobil koji je vozio pijani muškarac zbog udara se prevrnuo na desni bok te nastavio kliziti po cesti i sletio u putni jarak, gdje je udario u drvenu ogradu pašnjaka, nakon čega se prevrnuo i zaustavio na kotačima stražnjim dijelom u putnom jarku, a prednjim na pašnjaku.

No nesretnoj Đurđi, koja je ove godine trebala otići u mirovinu nakon što je 43 godine radila u bjelovarskoj Općoj bolnici, nije bilo spasa. Preminula je na mjestu. Njezina mlađeg unuka prevezli su u Opću bolnicu u Bjelovaru, a potom u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu. Prema riječima članova obitelji, dječak je stabilno i nije životno ugrožen.

‘Bila je dobri duh naše bolnice’

Pokojna Đurđa zadnjih je godina radila na Odjelu neurologije, gdje je pamte mnogi pacijenti po ljubaznosti.

– Doista je bila dobri duh naše bolnice. Pacijenti su joj bili na prvome mjestu. Vesela, vedra i puna života. Ne mogu pojmiti da njezin zvonki glas više neće odjekivati hodnicima bolnice. Koliko se veselila odlasku u mirovinu kako bi bila više vremena s obitelji, radovala se i gradnji nove bolnice. Govorila je kako je i taj dan dočekala te da sad može u mirovinu – kazala nam je kolegica iz bolnice koja je željela ostati anonimna

Nažalost, ostvario joj se jedan san, da Bjelovar dobije novu bolnicu, a onaj da će napokon imati više vremena za sinove i dva unuka otišao je u nepovrat. Pijani vozač na najgrublji je način uništio nevini život i snove majke i bake koja je živjela za druge. Iza nesretno stradale žene ostala su dva sina, koji su također zdravstveni djelatnici. Oba sina, Drago i Marijan, kao i njihova majka, rade u zdravstvu u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

 

Nesavjesnog vozača su priveli i slijedi mu kaznena prijava za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom. Prema zakonu, prijeti mu kazna pritvora do 12 godina piše 24Sata.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79