Na Bjelašnicu stiže Underskin: Nema više “puše vjetar gasi”

Prije je bilo “puše vjetar gasi”, a stavljanjem Underskina neće više biti potrebno gašenje žičare pri jačim vjetrovima, niti ledenja, saznaje Crna-hronika.

Početak radova je planiran 27.10.2019. godine, tj. postavljanje skele na dolaznoj stanici šestosjeda i skidanje 25 posto korpi na kojima će biti izvršen remont hvataljki u okviru dvanaestomjesečnog servisa.

Inžinjeri iz Švicarske rukovode i nadziru radove na instalaciji opreme, i puštanja postrojenja u rad.

Nadogradnja sistema se izvodi radi unapređenja samog sistema i otklanjanja smetnji koje predstavljaju problem pri operativnom radu žičare u zimskim uslovima eksploatacije, te u cilju dugoročne prevencije i osiguravanja investicije.

“Oprema koja se nabavlja mora biti integrisana u postojeći sistem kao integralni dio sistema te zbog prirode opreme koja se ugrađuje na kritičnom dijelu hvataljki i sklopivog sistema, oprema mora biti orginalna, posjedovati sve ateste proizvođača i njen rad mora biti potpuno automatizovan. Donja oplata Underskin-a za okretnu stanicu šestosjeda je vrlo važna jer šestosjed više neće lediti, i neće više biti zastoja postrojenja kao što je bilo do sada pri jačim vjetrovima”, saopšteno je iz kompanije ZOI'84.

Ugradnja Unedrskina kako su napomenuli ide paralelno sa dvanaestomjesečnim servisom i planirano je da traje 15 dana.

“Nakon provjere funkcije i sposobnosti za rad, testiranja kočnica pod punim opterećenjem i slično, šestosjedna žičara može biti puštena u rad.”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79