Na Dan državnosti dobijamo novu vlast u FBiH! Nikšić i Čović potpisuju koaliciju

Na Dan državnosti dobijamo novu vlast u FBiH! Nikšić i Čović potpisuju koaliciju


U prostorijama Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine danas je održan sastanak lidera stranaka koji čine Osmorku. Na sastanku je finaliziran Sporazum programske koalicije u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za predstojeći četverogodišnji mandat.

Sporazum predstavlja okvir za buduće djelovanje, odnosno, temelj buduće koalicije sa drugim strankama.

Dokument sadrži smjernice, načela i ciljeve programske koalicije u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za razdoblje 2022.-2026. godine.

Na osnovu preliminarnih dogovora u petak, 25. novembra, u Parlamentu Bosne i Hercegovine sporazum će potpisati u ime Osmorke Nermin Nikšić i Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH.

Saopćio je ovo predsjednik SBiH Semir Efendić nakon sastanka. On je pojasnio da će Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a, u ime Osmorke potpisati sporazum sa Draganom Čovićem koji šef HNS-a.

“Kao što je poznato, vođeni su razgovori oko usaglašavanja programskog dokumenta. 25. novembra, na Dan državnosti BiH, će biti potpisan u Parlamentu BiH. To je okvirni dokument. Ima tri oblasti – euroatlanske integracije, pravna dražva i socio-ekonomske mjere. Nadam se da će to biti prilika da BiH krene ubrzanim putem, a stajali smo decenijama”, naveo je Efendić.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija