Na današnji dan likvidiran dječak Denis u sarajevskom tramvaju

Na današnji dan likvidiran dječak Denis u sarajevskom tramvaju


Na današnji dan, prije 15 godina u sarajevskom tramvaju, na putu kući iz srednje škole, likvidiran je 17-godišnji Denis Mrnjavac.

Denisova likvidacija bilo je opomena da se problemu maloljetničkog kriminala mora ozbiljno pristupiti i riješiti ga kako bi sutra svako dijete imalo pravo na život.

Svake godine, godišnjica Denisove smrti obilježava se prigodnim programom u Kataličkom školskom centru te paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća na tramvajskoj stanici kod Tehničke škole.

Njegova majka Ana na svom Facebook profilu objavila je emotivnu poruku.

Sine moj, tvojim odlaskom otišlo je i sve ono što je odisalo lijepim i bezbrižnim, ispunjeno ljepotom tvoga djetinjstva i odrastanja.

Nestao je tvoj svijet mašte: ulice koje su noću ‘postajale mjesta avanturizma i uličnih utrka'… Parkovi, koji su oživljavali vilama i čarobnjacima, dok je šumama vladalo životinjsko carstvo. Dvorci i utvrde su mjesta vitezova i princeza…

S tvojim odlaskom nestala je sva ljepota življenja: svijet i ljudi postali su obični i svakodnevni, parkovi monotoni, šume nezanimljive, a stari dvorci obične zidine.

Tvojim odlaskom nestala je čarolija, srušio se cijeli svijet, jer ti si moj cijeli svijet, sunce mamino jedino, Sine moj 😥😥😥💔💔💔

Denisa su likvidirali njegovi vršnjaci Nermin Sikirić, Ademir Lelović i Berin Talić. Sikirić i Talić su dobili po deset godina, a Lelović 15 godina robije.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija