Na današnji dan prije četiri godine tragično je nastradao Šaban Šaulić

Na današnji dan prije četiri godine tragično je nastradao Šaban Šaulić


Proslavljeni pjevač, kralj narodne muzike, Šaban Šaulić, preminuo je na današnji dan prije četiri godine, a Balkan je nakon tragedije zanijemio.

Šaban je iza sebe ostavio nebrojano mnogo hitova, koji su ga učinili vječnim i koje će slušati sve generacije.

Ilda je sinoć podijelila fotografiju sa ocem uz emotivne riječi.

– Četiri godine, godine duge, godine bola, godine tuge – napisala je pjevačica, a u komentarima su se nizale riječi podrške.

Šabanov sin Mihajlo također je podijelio uspomenu sa ocem uz reči koje ne mogu ni da opišu koliko mu otac nedostaje:

– Toliko lijepih stvari nismo dočekali zajedno, ne znam koje riječi mogu opisati ova osjećanja… živiš a nedostaješ – napisao je on uz fotogafiju iz djetinjstva.

Četiri godine nakon pogibije Šabana Šaulića, poštovaoci kralja folka konačno su dobili priliku da čuju pjesmu koju je snimio nekoliko nedjelja prije tragedije.

Numera “Gde ste sada drugovi” objavljena je na zvaničnom JuTjub kanalu legendarnog pjevača i već tokom prvih sati izazvala je oduševljenje publike, a spot koji je snimljen u studiju Baneta Vasića koji i potpisuje kompoziciju ovjekovečio je trenutak kada je kralj folka prvi put otpjevao pjesmu.

Podsjetimo, Šaban Šaulić je preminuo u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila nakon povratka sa koncerta u Bilefeldu, u Njemačkoj, kada je na automobil u kome se pjevač nalazio naletjelo drugo vozilo.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija