Na gradilištu HE “Mrsovo”: Nema radnika, samo prazne barake

Na gradilištu HE “Mrsovo”: Nema radnika, samo prazne barake


Stanovnici Rudog izrazili su zabrinutost zbog obustavljenih radova na gradilištu hidroelektrane “Mrsovo,” tvrdeći da su radnici turske firme napustili gradilište, dok republičke vlasti negiraju ove tvrdnje.

Na terenu, gradilište je pusto, bez radnika i mašina, što dodatno potpiruje sumnje u istinitost tvrdnji vlasti o kontinuiranosti radova.

Predsjednik Vlade RS, Radovan Višković, odbacuje navode kao dezinformacije, dok lokalni lideri izražavaju sumnju u ozbiljnost projekta.

kad su se gradjani Rudog, konačno obradovali, a to je bilo 31. jula prošle godine, da će se na području njihove opštine graditi hidoelektrana „Mrsovo“, onda započeli i pripremni radovi, prije dva mjeseca je stiglo i razočarenje jer su graditelji firme iz Turske napustili gradilište pa i hotel u kome su stanovali.

Istina na mjestu gdje će u blizini biti pregradna brana HE „Mrsovo“ izgrađeni su neki objekti, formirano je i u Setihovu naselje za građevinare, ali u njima nema niko pa čak ni portira na prijavnicama.

Anektirani gradjani kažu da su primjetili da u zadnjih dva mjeseca nema radnika turske firme izvodjača radova i da nisu počeli glavni projekti koji su najavljeni. Samo su uradjenii stambeni objekti za radnike.

Predsjednikk Vlade Republike Srpske Radovan Višković tvrdi da radovi nisu prekinuti i da je u pitanju dezinformacija.

„Nije vam dobra informacija , pogrešna informacija”, odgovorio je danas kratko Višković na pitanje BN televizije.

Predsjednik OO Narodnog fronta u Rudom Marko Novaković potvrdjuje da nema ni mašina ni šefova gradilišta što je golim okom vidljivo.

“Kamioni stoje, kamenolom se utišao i pitamo se da li je i najavljena izgradnja hidrocentrale bila predizborna priča i bacanje prašine u oči narodu. Postavljamo i pitanje lokalnim opštinskim vlastima šta se dešava oko gradnjej ovog objekta”, dodaje Novaković.

Na svečanomm obilježavanju početka radova na HE „Mrsovo“ , drugog nakon deset godina, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je 31. jula prošle godine rekao:

„Mogu garantovati da će od danas za 31 mjesec ovdje proraditi hidroelektrana, zapošljavati 60 radnika i davati zelenu energiju“, kazao je tada Dodik.

E sada, kome vjerovati, gradjanima koji žive u Rudom, oku kamere ili republičkim vlastima koji kažu da radnici nisu napustili gradilište i da su radovi i dalje u toku.

Samo da sa HE „Mrsovo“ ne bude kao sa HE „Buk Bijela“ kod Foče koja se gradi nekoliko decenija a ni graditelja ni pregradne brane na vidiku.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija