Na granicama ogromne gužve zbog praznika!

Kroz tunel Crnaja na putu Konjic-Jablanica danas od 15 sati do utorka (3.05.) do 7 sati saobraćat će se dvosmjerno.

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po pretežno suhom kolovozu. Vozače upozoravamo na učestale odrone zemlje ili kamenja i savjetujemo oprezniju vožnju.

Na putu Vrbaška-Draksenić (put prema GP Gradina) zbog sanacionih radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Prijedora.

Zbog izgradnje pristupnih puteva i raskrsnice za autoput A-1, na snazi je noćna obustava saobraćaja od 1 do 4:30 sati na dionici Buna -Počitelj u mjestu Ševaš Njive. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava preko Domanovića.

Kroz tunel Crnaja na putu Konjic-Jablanica danas od 15 sati do utorka (3.05.) do 7 sati saobraćat će se dvosmjerno. Od utorka (3.05.) od 7 sati vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Pojačan je promet vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Bosanska Gradiška i Gradina. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Povodom Međunarodnog praznika rada večeras od ponoći, zabranjuje se prijevoz eksplozivnih materija na teritoriji Bosne i Hercegovine. (Zabrana je na snazi do 3. maja do 24 sata na teritoriji Federacije BiH, a do 2. maja do 24 sata na teritoriji RS).

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79