Na granici pao sa nakitom i markiranom obućom u vrijednosti od 100.000 eura

Carinski službenici su u saradnji s policijom 15. aprila 2024. zaplijenili luksuzni nakit, obuću i galanteriju svjetski poznatih brendova, čija je vrijednost procijenjena na gotovo 100.000 eura.

Neprijavljena roba je otkrivena tokom detaljne kontrole kombija stranih registarskih oznaka na graničnom prelazu Batrovci. U prtljažnom prostoru vozila, uz prtljag putnika, pronađena je putna torba za koju je vozač tvrdio da je pošiljka.

U torbi su otkriveni neprijavljeni zlatni nakit: šest ženskih narukvica i jedan prsten poznatih marki “Cartier”, “Hermes” i “Tiffany”, čija je vrijednost procijenjena na gotovo 90.000 eura.

Također su pronađene i dvije ženske torbe “Christian Dior”, te dva para ženskih papuča “Louis Vuitton”, čija je vrijednost premašila 9.000 eura.

Protiv vozača kombija je pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom, dok će neprijavljena roba biti zadržana do daljnjeg.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79