Na Hvaru naplaćuju i boravak na plaži

Na Hvaru naplaćuju i boravak na plaži


Opština Sućuraj na Hvaru postala je centar pažnje nakon što je jedna ljutita turistkinja podijelila svoje iskustvo o neobičnoj naplati “dnevnog boravka” na plaži kampa “Mlaska”. Umjesto uobičajenih naknada za ležaljke i suncobrane, turisti su zatečeni novom taksom od čak dva eura po osobi za boravak na plaži.

Turistkinja je izrazila zbunjenost jer kamp “Mlaska” nema koncesiju na plažu, a kamoli koncesiju koja opravdava ovu naplatu. Iako su dobili dozvole za neke usluge na plaži, “dnevni boravak” nije bio među njima.

Na računu koji je dobila jasno je navedena usluga “dnevnog boravka”, ali turistkinja se pita što tačno ta usluga obuhvaća kada nisu koristili prostor kampa, već samo plažu koja je pomorsko dobro.

Sukob između turista i kampa otvara pitanje po kojoj osnovi se naplaćuje ovaj “dnevni boravak” i je li to u skladu s propisima o korištenju javnih plaža. Turistkinja naglašava da su platili taksu od šest eura za troje ljudi koji su samo željeli uživati na plaži.

Ovo pitanje postavlja i dodatna pitanja o upravljanju i koncesijama na javnim plažama. turističkom odredištu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija