Na inicijativu Haris Zahiragića: Djeca iz Palestine bit će liječena u Kantonu Sarajevo

Na inicijativu Haris Zahiragića: Djeca iz Palestine bit će liječena u Kantonu Sarajevo


Skupština Kantona Sarajevo prihvatila je inicijativu zastupnika Harisa Zahiragića (SDA).

Inicijativa je za osiguranje sredstava i kreiranje programa liječenja ranjene i bolesne djece iz Palestine u zdravstvenim ustanovama Kantona Sarajevo.

Vlada KS će u saradnji s Ministarstvom vanjskih poslova BiH i Ambasadom Države Palestine u BiH, organizirati izlazak, transport, liječenje i smještaj određenog broja djece iz Palestine u Kanton Sarajevo.

“Kao mala država, Bosna i Hercegovina, i kao mali Kanton Sarajevo, ne možemo spriječiti genocid i zločine u Palestini, ali možemo pokazati na čijoj smo strani. Evakuirajmo barem 50 djece, ako ne i više, i pružimo im pomoć i liječenje”, rekao je Zahiragić.

Ministar zdravstva KS Enes Hasanović podržao je inicijativu, ističući da su tokom sastanka s predstavnicima Turske vojne misije u BiH razgovarali o slanju tima ljekara u Gazu kada to sigurnosne prilike budu dozvolile.

“Vrlo rado ćemo primiti djecu iz Palestine na liječenje u našim zdravstvenim ustanovama”, poručio je Hasanović, podsjećajući na misiju ljekara koji su pružali pomoć u Turskoj nakon zemljotresa.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija