Na vrhu Vlašića se postavlja najveća zastava sa ljiljanima

U organizaciji udruženja “Tri, jedan, dva”, i “Tri, nula, šest”, u subotu, 16. septembra, bit će organizirana jedinstvena manifestacija pod nazivom „Dani pobjede, dani ponosa“. Kako najavljuju organizatori, manifestacija će biti održana u spomen – parkovima na Galici i Ljutoj gredi, mjestima u blizini Travnika.

Manifestacija se organizira u čast pripadnika slavne Armije RBiH i jedne od njenih najvećih pobjeda što je zasigurno oslobađanja planine Vlašić, te će se tom prilikom predstaviti i najveća zastava Republike Bosne i Hercegovine na najvišem vrhu Vlašića, saopćili su organizatori.

Dio programa manifestacije koji se održava na Ljutoj gredi počinje u subotu, 16. septembra u 13:30 sati, dolaskom visokih zvanica sa lokaliteta Galica.

Kao što je to programom i predviđeno, dijelu manifestacije na Ljutoj gredi će se pridružiti predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, dr. Denis Bećirović, reisu-l-ulema IZ u BiH, dr. Husein ef. Kavazović te ostali mnogobrojni gosti iz političkog, vojnog i vjerskog života Bosne i Hercegovine.

Organizovani prijevoz građana na lokalitet Ljuta greda veoma je složen zbog konfiguracije terena i složenosti putne komunikacije, međutim organizator manifestacije je uprkos nepovoljnim terenskim uvjetima omogućio organizovani prijevoz sa sljedećih lokacija:

– HAN BILA – ISPRED RESTORANA „HAN“ – POLAZAK U 11:00 sati (Kontakt osoba za rezervaciju prijevoza: predsjednik MZ Han Bila ISMET KASUMOVIĆ, broj telefona: 062/960-170)

– GLUHA BUKOVICA – POLAZAK U 11:00 sati (Kontakt osoba za rezervaciju prijevoza: predsjednik MZ Gluha Bukovica LATIF ĆOSIĆ, broj telefona: 062/463-469)

– GUČA GORA, MOSOR, MALINE – POLAZAK SA GOSTUNJA U 11:00 sati (Kontakt osoba za rezervaciju prijevoza: predsjednik MZ Guča Gora NERMIN GRABUS, broj telefona: 061/814-040)

– DUB – CENTAR SELA – POLAZAK U 11:00 sati (Kontakt osoba za rezervaciju prijevoza: predsjednik MZ Dub SELVEDIN HODŽIĆ, broj telefona: 062/381-935)

Svi zainteresirani građani trebaju se javiti na gore navedene kontakt telefone i prijaviti da će koristiti organizovani prijevoz najkasnije do petka, 15.09.2023. godine do 12:00 sati.

Broj mjesta je ograničen.

Za sve goste koji će prisustvovati manifestaciji na Ljutoj gredi ručak je organizovan od strane Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i biti će poslužen nakon završetka manifestacije u 15:00 sati.

Podne namaz će se klanjati nakon završetka manifestacije, a namaz će predvoditi reisu-l-ulema IZ u BiH, dr. Husein ef. Kavazović, saopćili su organizatori.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79