Na zvaničnoj web stranici Predsjedništva BiH uklonjeno da je Bećirović Bošnjak

Ukoliko uđete na zvaničnu web stranicu Predsjedništva Bosne i Hercegovine i pogledate ko je sve član Predsjedništva, naći ćete nejasne informacije ko predstavlja koji narod.

Naime, Željki Cvijanović piše da je srpski član Predsjedništva BiH, Željku Komšiću da je član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, a Denisu Bećiroviću piše samo da je član Predsjedništva BiH.

Na Facebooku građani komentarišu kako im je nejasno iz kojeg naroda dolazi Denis Bećirović, niti zašto je Bećirović tražio da se to ukloni.

Svaki član Predsjedništva BiH, očigledno, bira šta i kako će mu pisati, tako je Cvijanovićka izabrala da bude striktno srpkinja, Komšić iz reda Hrvata, a Bećirović nije izabrao ništa.

Nekim Bošnjacima je to najviše zasmetalo, jer su, prema njihovim riječima, ostali bez svog predstavnika.

“Denise, s obzirom da predstavljaš mene i sve ostale Bošnjake i da si na izborima bio upravo to, kandidat za Predsjedništvo BiH iz reda Bošnjačkog naroda, želim da to i na stranici pored tvog imena i piše. U protivnom ako imaš problem s tim, ako te je stid ili nešto ti nije jasno, tražimo da se jasno izjasniš na tu temu”, pišu pojedini.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79