Načelnik Tanović: Korak smo bliže ostvarenju kapitalnog projekta Park-Šuma Hum

Načelnik Tanović: Korak smo bliže ostvarenju kapitalnog projekta Park-Šuma Hum


Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović sa saradnicima obišao je radove na sanaciji klizišta K4 na lokalitetu Hum, jednom od značajnijih projekata Općine Novo Sarajevo.

Trenutno se izvode radovi na izgradnji drenažnog sistema i čišćenje Humskog potoka čime će se obezbijediti kvalitetnija odvodnja, te sniženje nivoa podzemnih voda u zoni aktivnih klizišta.

“Sanacija ovog klizišta jedan je od osnovnih preduslova za drugi i puno veći, značajniji kapitalni projekat Općine Novo Sarajevo dugo najavljivani Park-šuma Hum kojem smo ozbiljno pristupili. Kako bi se taj Sportsko-rekreativni sadržaj mogao razvijati jedan od preduslova je bilo saniranje nekoliko manjih i sanacija ovog velikog klizišta”, rekao je načelnik Tanović.

Realizacijom ovog projekta stabilizirat će se postojeći teren i osigurati objekti infrastrukture na ovom lokalitetu. Stvorit će se pretpostavke i za povezivanje dvije lokalne zajednice, Novo Sarajevo i Vogošća, izgradnjom lokalne saobraćajnice kojom će se rasteretiti gradski saobraćaj prema Vogošći.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija