Tužilaštvo formiralo predmet u vezi sa slučajem desetogodišnjeg dječaka u bolnici u Bijeljini

Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini odlučilo je da formira predmet u vezi sa smrću desetogodišnjeg dječaka koji se liječio u bijeljinskoj Bolnici “Sveti vračevi”, saopšteno je iz Tužilaštva.

Odluka je donesena uzimajući u obzir novinske izvještaje i javne objave u vezi sa smrću dječaka čiji su inicijali A.K.

Predmet pod službenom oznakom “KTA” biće dodijeljen tužiocu koji će preduzeti sve neophodne mjere i radnje radi rasvjetljavanja događaja, navodi se u saopštenju i dodaje da je odluka donesena 14. septembra.

Desetogodišnji dječak iz Bijeljine preminuo je 28. avgusta. Zbog nerazjašnjene smrti dječaka, koji se liječio u bijeljinskoj bolnici, pokrenut je disciplinski postupak i do daljeg zabranjen rad za dva ljekara.

Direktor Bolnice Zlatko Maksimović rekao je da je disciplinski postupak pokrenut protiv doktora Branke Gavrić i Bojana Gajića, jer je Komisija za unutrašnji nadzor utvrdila da su napravili proceduralne greške.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79