Nacionalna garda Marylanda i Oružane snage BiH zajedno na vježbi JTAC-a

Američka ambasada u BiH objavila fotografije i snimak zajedničke obuke pripadnika Nacionalne garde Marylanda i Oružanih snaga BiH, fokusirane na poboljšanje vještina JTAC-a (Joint Terminal Attack Controller).

Saradnja se ističe kao ključni faktor u jačanju sposobnosti za sigurnu zračnu podršku kopnenim snagama, naglašavajući važnost koordinacije između zračnih i kopnenih operacija.

Direktorica Zajedničkog štaba Nacionalne garde Marylanda Amy Kremser istaknula je važnost ovakvih vježbi za izgradnju partnerskih odnosa i zajedničko djelovanje u budućim operacijama.

“Ove vrste vježbi nam omogućavaju da izgradimo odnose sa našim saveznicima, tako da smo u mogućnosti da radimo zajedno tokom budućih operacija”, navedeno je.

Ovaj oblik saradnje već je godinama prisutan, a Nacionalna garda Marylanda ističe Oružane snage BiH kao pouzdanog partnera, naglašavajući razmjenu iskustava i zajedničke operativne angažmane kao ključne elemente njihovog partnerstva.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79