Nadir Zukić pušten na slobodu

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona je po okončanju ročišta pred Kantonalnim sudom Tuzla održanom u petak, 18. januara 2019. godine, po prijedlogu za određivanje pritvora za tri osobe radi događaja iz septembra 2018. godine, a vezano za pronevjeru u službi i pomaganje u činjenju ovog krivičnog djela u firmi “Belamionix” u Gračanici, odustalo od prijedloga za određivanje pritvora za Nadira Zukića (25) iz Gradačca jer ne postoji dovoljno dokaza za osnovanu sumnju da je Zukić pomagao Damiru Gluhiću u počinjenju ovog djela niti dovoljno zakonskih razloga za određivanje pritvora.

Sud je prihvatio prijedlog Tužilaštva i Zukić je pušten na slobodu.

U ovom predmetu nastavlja se istraga i dalje se utvrđuje uloga Zukića u spomenutim radnjama.

Podsjećamo, pritvor je predložen i određen za Damira Gluhića (30) iz Gradačca zbog postojanja osnovane sumnje da je u stjecaju počinio krivična djela pronevjera u službi i lažno prijavljivanje, te za Amela Avdičevića (35), koji je osumnjičen za pomaganju u ovom krivičnom djelu, prenosi Avaz.

Postoji osnovana sumnja da je Gluhić početkom septembra 2018. godine, kao šef poslovnice firme „Belamionix“ u Gračanici i osoba koja je materijalno zadužena za nošenje i predaju pazara, svjestan da prisvaja novac koji mu je povjeren u službi, po prethodnom dogovoru sa pomagačima, prisvojio novac ove firme u iznosu od oko 78.000 KM tako što su stvorili lažni utisak da je nad Gluhićem počinjeno razbojništvo i tako mu otet novac.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments