Nadrealisti su živi: KJKP Rad neće čistiti snijeg jer se isti topi u dodiru sa površinom

U noći s utorka na srijedu pao je prvi snijeg ove zimske sezone u Sarajevu, a već jutros stiglo je obavještenje Komunalnog preduzeća Rad koje je zaduženo za čišćenje ulica.

Kažu da je njihova služba ophodara izašla na teren i ustanovila da snijeg ne pada jačim intenzitetom, te da “nije bilo potrebe za angažovanjem specijalizovanih vozila jer se snijeg u kontaktu sa topografskom površinom topi.” “Saobraćajnice su mokre, a u narednim danima su najavljene nove sniježne padavine, manjeg obima i temperature ispod nule, pratit ćemo situaciju na terenu i djelovati u skladu sa preuzetim obavezama vezanim za potpisane Ugovore za zimsko održavanje sa općinama Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad za održavanje saobraćajnica od općinskog značaja, te Direkcijom za puteve Kantona Sarajevo za održavanje saobraćajnica od kantonalnog značaja”, naveli su.

Istakli su da KJKP Rad ne obavlja zimsko održavanje na području sljedećih Vogošće, Ilijaša, Hadžića, Ilidže i Trnova jer su tamo angažovana druga preduzeća.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79