Nadređeni iz MUP-a TK kažu da je Elvis Ćustendil uzoran policajac

Elvis Ćustendil, policijski službenik Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, osumnjičen za ubistvo Amre Kahrimanović – predat je u nadležnost Suda Tuzlanskog kantona. Pritvor je zatražen, istraga je u toku, detalji su još nezvanični. Podaci koji stižu – šokiraju.

Ovaj pomahnitali policajac ispalio jedan hitac u leđa oštećene, a nakon toga je, dok je žrtva ležala na podu, ispalio još petnaest hitaca u različite dijelove tijela i tako je usmrtio.

U ugostiteljskom objektu čija je Amra Kahrimanović suvlasnica, Ćustendil je boravio u svojstvu gosta. Iznenadilo je njegovo ponašanje njegove nadređene, koji su, između ostalog, kazali da je njihov kolega bio uzoran. S druge strane, građani koji su boravili u objektu pamte ga po drugačijoj slici:

„Cijeli tržni centar, a ja ću, kao i uvijek, govoriti u svoje ime i ono što znam i gledam svojim očima, znao je da ima oružje, znali smo kako je izgledala značka, znali smo koliko je zvjezdica bilo na reveru i na koncu kako izgleda alkoholizirano stanje i dobacivanje svakom živom. To sve ne traje dan i dva, nego duže od godinu dana i poslije svake njegove smjene na poslu.“

„Nije postojala nijedna prijava – kako građana tako i kolega na njegovo ponašanje. Postoje različite interpretacije njegovog ponašanja u određenim ugostiteljskim objektima“, kaže Mehanović.

 

Ministar MUP-a TK Hajrudin Mehanović mora odmah podnijeti ostavku!

Pijani policajac Elvis Ćustendil svoju časnu profesiju nije odnio kući i nije radio na sigurnosti građana, ali je za vrijeme godišnjeg odmora u svoj dom odnio službeni pištolj Glock. Ćustendil je preko 30 godina u službi, radio je kao policajac za rad u zajednici, mlađi inspektor, inspektor u Odjeljenju krim. policije u Tuzli, pomoćnik komandira PS Istok, i već nekoliko godina radi u Operativnom centru kao operativni dežurni. I kao takav je odlučio ubijati civile.

Kako doznaje portal Crna-Hronika Elvis Ćustendil je u odličnim odnosima i danas ostao sa visokopozicioniranim službenicima MUP-a Tk koji su ga prije par godina spašavali saobraćajne nesreće u kojoj se pijan vraćao sa “fešte” te napravio sudar.

Njegovi prijatelji ali i on sam pokušali su sve zataškati. Uspjeli su…

Nadležni sigurnosnu situaciju na području Tuzlanskog kantona, ali i države ocjenjuju zadovoljavajućom, dok su građani uplašeni i uznemireni. U posljednjih šest mjeseci samo u Tuzlanskom kantonu ubijene su četiri osobe, među kojima su dvije žene. Je li bilo propusta sistema i nadležnih i hoće li neko osim izvršilaca krivičnih djela odgovarati – pitanje je koje za sada nema odgovor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79