Nadriljekarka Olgica nije radila sama: Sumnja se da je imala saučesnika, evo o kome je riječ!

Pred Prvim javnim tužilaštvom u Beogradu danas će navodno biti saslušana vlasnica lokala na Senjaku u kojem je Olgica Markanović vršila estetske zahvate, a koja je osumnjičena da joj je pomagala.

Prema nezvaničnim informacijama, protiv nje je podnijeta krivična prijava u redovnom postupku jer ima prebivalište u Beogradu i nije ranije osuđivana.

Ona je navodno iznajmljivala Markanovićevoj lokal na Senjaku i ima saznanja o njenom radu. Trenutno se tereti za pomaganje, a istraga koja je u toku će da rasvijetli njenu ulogu u radu sa nadriljekarkom – kaže izvor upoznat sa slučajem.

Nakon što drugoosumnjičena bude iznijela svoju odbranu, bit će saslušane žrtve lažne doktorke, a potom i svjedoci.

– Pošto svi svjedoci i oštećeni budu saslušani, bit će naložena vještačenja – dodaje izvor upoznat sa slučajem.

Podsjetimo, Olgica Markanović, vlasnica salona u Beogradu i Banjoj Luci, uhapšena je jučer zbog sumnje da je izvršila krivična djela neovlašteno bavljenje određenom djelatnošću, teška djela protiv zdravlja ljudi i nadriljekarstvo i nadriapotekarstvo, saopćilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova, prenosi Kurir.

Kako je saopćeno, Markanovićeva se tereti da je od aprila prošle godine do 15. marta ove godine, u neregistrovanom estetskom studiju na teritoriji Savskog venca, za novčanu nadoknadu, pružala medicinske estetstke usluge pacijentima bez odgovarajuće stručne spreme i bez odgovarajućeg odobrenja za samostalni rad.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79