Naida Mehanović u Dubaiju dobila posao kao menadžer restorana, u Sarajevu navodila djevojke na prostituciju!?

Naida Mehanović i Ajša Ramić lišene su slobode juče u Sarajevu, odnosno Visokom. One su lišene slobode u SIPA-inoj akciji kodnog naziva “Tin”.

Akcija “Tin” je provedena po nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Naida Mehanović sa lisicama na rukama. Navodila je djevojake na prostituciju?

I Mehanović i Ramić su danas ispitane u Tužilaštvu Kantona Sarajevo, a nakon toga odvedene u prostorije Jedinice za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.

Ajša Ramić je na ispitivanju rekla kako nema veze sa krivičnim djelom. Tu informaciju je potvrdio i njen advokat Omar Mehmedbašić.

Ajša Ramić dovedena sa lisicama na rukama u zgradu Kantonalnog tužilaštva KS

I Mehanović i Ramić su lišene slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo trgovina ljudima.

Njih dvije su osumnjičene da su navodile djevojke na prostituciju, te im prijeti kazna zatvora od jedne do pet godina.

Zanimljivo da je Naida Mehanović danima prije hapšenja objavljivala fotografije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Na Instagramu je postavljala fotografije iz Abu Dhabija i Dubaija.

(FOTO) Naida Mehanović objavila story iz Dubaija, odmah nakon toga lišena slobode u Sarajevu

Noć prije hapšenja je objavila story kako se sa A.H. opušta uz vino, a navodno je u Dubai otišla jer je dobila posao kao menadžer restorana.

Podsjetimo, Mehanović bivša je predsjednica Vijeća mladih Kantona Sarajevo. Na proteklim Općim izborima bila je kandidatkinja za Skupštinu Kantona Sarajevo na listi koalicije “Država” koju su predvodili Mirsad Hadžikadić i Senad Šepić, a zanimljivo, i Hadžikadić i Šepić su se danas ogradili od nje i istakli kako nisu znali “s kim imaju posla”.

Naide Mehanović bila kandidat na izborima, a Šepić i Hadžiabdić se odriču nje

Naida Mehanović i njen prijatelj Avdija Hasanović su 2020. godine na Općinskom sudu u Sarajevu osuđeni zbog “neovlaštenog optičkog snimanja” – tačnije, zbog ucjenjivanja i distribucije snimaka pornografskog sadržaja koji su uključivali maloljetnu osobu.

– Snimak u trajanju od 33 minuta i 37 sekundi Hasanović je aprila 2016. godine dao na raspolaganje Ć. Dž. znajući da će ga ona rasparčavati dalje. Ć. Dž je dio sadržaja poslala viber porukom T. Ć. s kojim je žrtva bila tada u vezi, a potom je snimak ustupila i Naidi Mehanović za koju je znala da ima nesuglasice sa žrtvom. Naida Mehanović, znajući da je snimak sačinjen protiv znanja Ž. E. i u vrijeme dok je ista bila malodobna, zbog nesuglasica koje ima sa Ž. E. odranije, sa namjerom da joj nanese štetu, tako što će većem broju osoba omogućiti da se upoznaju sa sadržajem snimka, počela je da rasparčava dalje snimak Ž. E. i Hasanović Avdije – navodi se, između ostalog, u presudi Općinskog suda.

Mehanović je poslije presude ponovo negirala krivicu.

Kantonalni sud u Sarajevu je 2021. potvrdio presudu Općinskog suda protiv Avdije Hasanovića i Naide Mehanović, koji su osuđeni na po dvije godine zatvora.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79