Najam kuće turistima: Moguće je zaraditi oko 6.000 KM mjesečno

U posljednjih nekoliko godina, iznajmljivanje kuća i vikendica turistima postalo je sve popularnije u Bosni i Hercegovini. Ova trendovska pojava nije samo odraz želje za bijegom iz urbanog okruženja već i posljedica rasta turističke industrije u zemlji.

Vikendice širom Bosne i Hercegovine sada se mogu iznajmiti po prosječnoj cijeni od 150 eura dnevno, što je privlačno turistima koji traže miran odmor u prirodi ili avanturistički bijeg iz svakodnevnog života. Mnoge od tih vikendica nude sve udobnosti modernog života, uključujući WiFi, klimatizaciju, potpuno opremljene kuhinje i prostrane terase s pogledom na prirodu.

Preko web stranice Booking iznajmljujem vikendiu već nekoliko godina. Svaka porodica ostaje do 10 dana. Ove godine je cijena za dan 150 eura. Bude oko šest osoba. Zarada je odlična. Zaradim za mjesec oko 6.000 KM, a ne radim ništa”, poručuje Admir.

Turisti često biraju da iznajme vikendice na duže periode, s boravcima koji mogu trajati do deset dana. Ova praksa omogućava im da istraže različite dijelove zemlje, upoznaju lokalnu kulturu i uživaju u raznovrsnoj gastronomiji.

Iznajmljivanje vikendica također je pogodno za porodicu i manje grupe prijatelja koji žele privatnost i fleksibilnost tokom odmora.

Za vlasnike vikendica, ovo je prilika za dodatnu zaradu i iskorištavanje prirodnih ljepota Bosne i Hercegovine kao turističke destinacije. S porastom turističke potražnje, mnogi su vlasnici uložili u poboljšanje svojih objekata kako bi privukli više gostiju i poboljšali njihovo iskustvo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79