Najavljena krivična prijava protiv Baje Malog Knindže zbog nacionalističkih pjesama i širenja mržnje

Bivša izvršna direktorica Fonda za humanitarno pravo iz Beograda i aktivistica Nataša Kandić najavila je podnošenje krivičnih prijava protiv Baje Malog Knindže zbog nacionalističkih pjesama.

Baja Mali Knindža odveć je poznat po nacionalističkim pjesmama, veličanju ratnih zločinaca u njima, kao i podvrgavanju mržnje među narodom, a posljednji koncert koji je održao na beogradskom Tašmajdanu potaknuo je aktiviste iz srbijanske prijestolnice na sljedeći korak.

Naime, kako je Nataša Kandić objavila na svom zvaničnom Twitteru, Knindži se “smiješi” optužnica slična kao Vojislavu Šešelju zbog “raspirivanja nacionalne mržnje”.

“Naša organizacija će podići nekoliko optužnica protiv Baje Malog Knindže, imamo dokaze da je raspirivanjem nacionalne mržnje doprinio zločinima devedesetih. Optužnica je po istim osnovama kao Vojislavu Šešelju. Smješi mu se odlazak u Hag!”, poručila je Kandić putem svog Twittera.

Knindža je, naime, tokom proteklog vikenda na Tašmajdanu održao koncert pred više od 15.000 ljudi, a koncert je započeo pjesmo “Pjevaj, Srbijo”. Koncertu su prisustvovali neki političari iz RS-a i Crne Gore, pristalice Vojislava Šešelja, političari koji šire rusku propagandu, kao i poznata imena reality programa u Srbiji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79