Najavljeno postavljanje novih kamera, upošljavanje policajaca i nabavka novih vozila u Sarajevu

Najavljeno postavljanje novih kamera, upošljavanje policajaca i nabavka novih vozila u Sarajevu


 

Nakon tragedije koja je pogodila Sarajevo, ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu oglasio se premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk te najavio da će postaviti nove kamere u gradu te nabaviti nova vozila.

Uk je kazao da riječi ne mogu opisati tugu koju osjeća zbog gubitka doktorice Azre Spahić.

“Njenoj porodici, prijateljima, svim zdravstvenim radnicima u KS upućujem iskreno saučešće. Također, stalno se informišem o stanju njene dvije prijateljice, od kojih je jedna teško povrijeđena i želim im što brži oporavak. Zabrinutost građanki i građana za svoje živote i za živote svoje djece zbog nesavjesnih vozača je opravdana”, kazao je.

Kazao je da čine i činit će sve da divlja vožnja po ulicama Sarajeva bude prošlost.

“Trenutno u KS imamo 51 kameru, a lično ću insistirati da se novim kamerama pokriju nove lokacije u gradu, posebno mjesta nesreća poput sinoćnje. MUP Kantona Sarajevo dobit će i nova vozila, a uskoro počinje s radom na desetine novih policajaca”, rekao je.

Uk se osvrnuo i na kazne osobama koje ponavljaju saobraćajne prekršaje te je kazao da će kazne povratnicima biti najrigoroznije koje zakon dopušta.

“U stalnom sam kontaktu s ministrom unutrašnjih poslova KS Admirom Katicom, ministrom saobraćaja KS Adnanom Štetom te našim policijskim komesarom. Dogovaramo mjere koje ćemo poduzeti. Ono što je neophodno koordiniramo i s drugim nivoima vlasti. Javnost će o svemu biti blagovremeno informisana. Niko nije pošteđen od nesavjesnih pojedinaca, neće ni oni biti pošteđeni od nas. To vam obećavam”, zaključio je.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija