Najavljeno zaustavljanje željezničkog saobraćaja u BiH: HDZ-a i Osmorka “skida” 10 miliona od Željeznica FBiH

Samostalni sindikat izvršnog osoblja Željeznica Federacije Bosne i Hercegovine reagirao je na informaciju da je Zastupnički dom Parlamenta FBiH usvojio prijedloge amandmana na budžet FBiH, kojim se “skida” 10 miliona KM od Željeznica FBiH.

– Upozoravamo sve aktere i zastupnike u Federalnom parlamentu da ovim direktno ugrožavaju egzistenciju radnika i cijele kompanije – navode iz Sindikata. Napominju da su “zastupnici ovim činom probudili bijes radnika, te da će oni kao Sindikat sigurno zauzeti stav i neće dozvoliti nikakvo političko prepucavanje preko Željeznica FBiH”.

Napominju da željezničari imaju najmanje plaće u državi, da se trenutno kreće u pregovore za novi kolektivni ugovor, a da ovim činom zastupnika samo radnici mogu biti oštećeni.

– To nećemo dozvoliti i računajte na štrajk i zaustavljanje željezničkog saobraćaja, a time i kolaps privrede u cijeloj Bosni i Hercegovini – poručili su iz Sindikata.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79