Srna
Armenija: Najmanje 15 vojnika izgubilo život: Požar izbio u kasarni

Armenija: Najmanje 15 vojnika izgubilo život: Požar izbio u kasarni


Najmanje 15 vojnika poginulo je u požaru koji se dogodio u barakama inženjerskog preduzeća vojne jedinice u Armeniji, saopćilo je armensko Ministarstvo odbrane.

U saopćenju se navodi da su trojica vojnika teže povrijeđena.

Prema preliminarnim podacima, u požaru u barakama inženjerskog preduzeća vojne jedinice poginulo je 15 vojnika, a stanje trojice vojnika procijenjeno je kao kritično – ističe se u saopćenju.

Armenski ministar zdravlja Anahit Avanesjan izjavio je da su dvojica povrijeđenih smještena na odjeljenje intenzivne njege zbog težih opekotina.

Državnom kriznom centru Armenije prijavljen je kasno sinoć požar u barakama u selu Azat u pokrajini Gegarkunik.

Vatra je zahvatila zgradu koja se prostire na više od 104 metra kvadratna, a vatrogascima je bilo potrebno pet časova da ugase požar.

Predsjednik Armenija Vahagn Khachaturyan otpustio je komandanta Drugog vojnog korpusa i nekoliko visokorangiranih službenika.

Ministar odbrane Suren Papikjan izjavio je da je preliminarna istraga pokazala da je požar izbio zbog benzina, čija je upotreba zabranjena.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija