Najmoderniji Akva park u Višegradu samo na papiru

Najmoderniji Akva park u Višegradu samo na papiru


Najava izgradnje najmodernijeg akva parka u Višegradu, koja je izrečena početkom juna prošle godine, ostaje neispunjena, budući da do danas nema ni traga temeljima, određenoj lokaciji, pravom projektu ili definiranom financiranju.

Građani Višegrada su sve više skeptični i pitaju se hoće li ovaj ambiciozni projekt ikada vidjeti svjetlo dana.

Na konferenciji za novinare održanoj 7. juna prošle godine, Nedeljko Elek, najavio je izgradnju akva parka u saradnji s firmom “Jahorina” iz Pala. Međutim, do danas nema konkretnih koraka prema ostvarenju ovog obećanja.

Iako je rečeno da će park biti završen do 2023. godine, čini se da su bombastične najave ostale samo na riječima. Lokalno stanovništvo nije vidjelo nikakve radove na stadionu, koji je trebao poslužiti kao lokacija za akva park.

Borisav Borenović, predsjednik PDP, smatra da su grandiozne najave gradnje karakteristične za SNSD, ali da su mnogi od tih obećanja već propali ili su pokazali nedostatak konkretnog napretka.

Vukota Govedarica, šef poslaničkog kluba SDS, ističe da najavljivati projekte kao najkvalitetnije u Europi zahtijeva hrabrost, ali problem leži u tome što vlast ne ulaže radi  građana već kako bi zadovoljila političke interese.

Uprkos nedostatku vidljivih rezultata, Nedeljko Elek tvrdi za BN televiziju da projekt parka nije zaustavljen te da će se sigurno graditi. Građane poziva na strpljenje, ističući da je riječ o kompleksnom poslu koji zahtijeva kvalitetnu studiju izvodljivosti.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija