Najveća zgrada u Republici Srpskoj: Nijemci predvode izgradnju hotela Palas

Najveća zgrada u Republici Srpskoj: Nijemci predvode izgradnju hotela Palas


Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, najavio je početak izgradnje novog hotela Palas u centru Banjaluke, koji će postati najviša zgrada u Republici Srpskoj. Stanivuković je izjavio da je početak radova očekivan u aprilu.

Riješenjem imovinsko-pravnih pitanja, stvorili su se preduslovi za dobijanje konačne građevinske dozvole za objekat sa maksimalnim gabaritima.

Stanivuković ističe da će na izgradnji hotela raditi konzorcijum na čelu sa kompanijom iz Njemačke, ali uz angažman domaćih, banjalučkih firmi kao podizvođača.

Najavljeni hotel Palas, visok 100 metara, obuhvataće restorane, vidikovac, spa centar, podzemnu garažu i poslovne objekte. Vrijednost investicije procjenjuje se na oko 150 miliona KM, a investitor je Filip Zepter.

Stanivuković ističe da će gradnja trajati tri godine, ali postoji mogućnost da radovi budu završeni i ranije, uzimajući u obzir kompleksnost projekta.

Očekuje se da će ovaj hotel postati nova atrakcija Banjaluke i doprinijeti njenom turističkom i ekonomskom razvoju.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija