Nakon 6 mjeseci u Kalesiji će opet biti postavljen semafor: “Neko ga izmjestio jer mu nije odgovarao”

Da je u Bosni i Hercegovini sve moguće pa i premještanje semafora kako je kome odgovara, su stvari koje nažalost ne iznenađuju građane.

Neko, na svoju ruku, je prije par mjeseci pomjerio semafor koji se nalazio u centru Kalesije jer mu nije odgovarala njegova pozicija. Ovo je drugi pokušaj vraćanja semafora na njegovo izvorno mjesto, a prvog puta je opet “pobijedio” misteriozni muškarac koji stoji iza njegovog pomjeranja piše Crna-Hronika.

Ovu informaciju potvrdio je i vijećnik Općinskog vijeća Admir Karić.

“Semafori koji ne rade više od 5,6 mjeseci konačno neko popravlja. 30.3.2024. godine na Općinskom vijeću grada Kalesija sam uputio vijećničku incijativu da se pokrene istraga i utvrdi odgovornost ko je fizički izmjestio semafor u centru Kalesije?

Da doslovno fizički izmješten semafor a kako sam dobio informaciju i fotografije isti je izmješten od strane uposlenika firme Unis Tok čiji je vlasnik načelnik Sead Džafić koji je vlasnik odnosno suvlasnik ove zgrade a semafor je smetao načelniku da ulazi u njegovu zgradu.

On je fizički izmjestio semafor bez ikakve saglasnosti i te sam dobio informacije da je pokrenut postupak od Federalne direkcije cesta koje su potvrdili, da nikakvu saglasnost nisu dali za ovo. Nadam se da će se oko ovoga očitovati i policijski službenici ali i Tužilaštvo. Pa nije to šljivić, jabuka ili ne znam, nego saobraćajni znak. Zamislite da ostali građani naprave eksperiment pa nek oni izmjese bilo šta u vlasništvu države pa da vide kako će proći.” – izjavio je Admir Karić političar iz NiP-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79