Nakon akcije SIPA-e zbog utaje poreza: Sector Security nastavlja rad u punom kapacitetu

Nakon što su jučer pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) pretresli više od 10 poslovnica Sector Securityja u nekoliko gradova u Bosni i Hercegovini, oglasili su se i iz kompanije.

Prilikom pretresa su oduzeti kompjuteri, poslovna dokumentacija, duple kase koje su korištene za prikrivanje prometa i veća količina novca za koju se vjeruje da je predmet izvršenja krivičnog djela poreska utaja.

“Kompanija Sector Security obavještava javnost, sve svoje klijente i poslovne partnere da svoj rad nastavlja u punom kapacitetu, ispunjavajući sve ugovorne obaveze. Institucije rade svoj posao uz punu saradnju menadžmenta naše kompanije”, naveli su iz kompanije.

Zbog počinjenja krivičnog djela nije niko uhapšen, međutim veliki broj uposlenika je pozvano na ispitivanje u svojstvu svjedoka.

“Kompanija će se i dalje truditi da zadrži svoju lidersku poziciju na tržištu zahvaljujući radnicima, klijentima, partnerima i menadžmentu”, kazali su.

Akcija je provedena u poslovnica u Banjoj Luci, Doboju, Trebinju, Bijeljini, Palama, Sarajevu, Tuzli, Brčkom, Vitezu, Mostaru, Livnu, Sanskom Mostu, Prijedoru, Kozarcu, Bosanskoj Gradišci i Zenici.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79