Nakon kriminalaca počeli i političari dolaziti na TikTok. Prvi je Ćamil Duraković

Društvena mreža TikTok, doživjela je potpuni procvat posljednjih godina. Omiljena je aplikacija mlađe populacije. Nakon osoba čije su imena prepuna rubrike Crne-Hronike kao što su Mirza Hatić, Elvis Keljmendi, Amir Pašić Faćo, Jasmin Čatić Bomba i ostali, na ovoj popularnoj mreži pojavili su se i političari.

Više svađe – više novca, zvijezda vodilja je mnogih. Svađe, psovke, pozivanje na nasilje putem ‘live mečeva’, odnosno unaprijed dogovorenih virutelnih sukoba sve su popularniji. Publika svoju podršku izražava slanjem poklona u vidu animacija. Pa tako, samo jedna animacija lava predstavlja i do 500 američkih dolara.

Prvi od političara koji je odlučio priključiti se TikToku i live mečevima je srebrenički političar aktualni potpredsjednik Republike Srpske Ćamil Durakotivić.

Da li se priključio mečevima zbog novca ili zbog širenja svojih stavova, saznat ćemo uskoro. Trenutno Duraković broji preko 2525 pratitelja a na ovoj platformi postavio je video klipove sa svojih televizijskim gostovanaja.

Treba napomenuti da najpoznatiji bh. tiktokeri sedmično zarađuju: šeik.bosna 7.500 eura, Mirza Hatić 3.600 eura , Zemanić 1.800 eura

@c.durakovic #ćamilduraković #bosnaihercegovina #politika #politicstiktok ♬ original sound – 🇧🇦⚜️DURAK⚜️🇧🇦

Zabrinjavajuća je činjenica da TikTok koriste uglavnom mlađi. Na svakom trećem videu naletiće na njima neprimjeren sadržaj, kontrola je nemoguća, a epidemija “tiktokerstva” već je poharala svijet, pa i BiH.

Koliko koštaju lavovi, ruže, kape pogledajte ovdje. Da bi novac prebacili u TikTok coinove morate izvršiti konverziju. Pet coina koštaju 0,08 dolara odnosno 15 feninga. Nakon što TikTokeri zarade novac, društvena mreža TikTok im oduzme 66% troškova, a tiktokeri dobivaju ostatak

Kada gledatelj cirkusa, pošalje poklon TikTokeru, a na ekranu urlikne lav, to znači da je onome za koga navija poslao oko 400 američkih dolara. Najefitniji poklon je ruža, koja vrijedi jedan TikTok coin, 1000 tih novčića vrijedi nešto jače od 13 dolara. Ruža po ruža, buket.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79