Novo uništavanje tramvajskih stanica u Sarajevu

Foto: Klix.ba

Uništavanje javne imovine u Sarajevu ne jenjava. Ovog puta, novi cilj vandala postale su tramvajske stanice, na kojima su se očitovali svojim neodgovornim činom.

Dvije nedavno rekonstruirane tramvajske stanice, smještene u naseljima Otoka i Nedžarići, postale su meta vandalizma.

Iako je za njihovu modernizaciju izdvojeno značajno novca iz budžeta – nekoliko stotina hiljada KM – vandalizam je srušio napore uložene u poboljšanje javnog prijevoza.

Stanica na Otoci prošla je kroz rekonstrukciju prije gotovo tri godine, s troškom od 230.000 KM, dok je ona u Nedžarićima obnovljena prije samo dvije godine.

Ove rekonstrukcije značajno su unaprijedile uvjete korištenja javnog prijevoza u ovim naseljima.

Nažalost, nije prošlo mnogo vremena prije nego što su stanice postale platno za vandalizam.

Grafiti su osvanuli na njihovim zidovima, posebno na stanici u Nedžarićima, a oštećeni su i čitači elektronskih karata, rampe za ulaz/izlaz te kutije za instalacije. Površine su preplavljene nepropisnim plakatima, dok pojedinci očito zanemaruju higijenske standarde, ostavljajući opuške i smeće na mjestima koja nisu predviđena za to, čak i pored dostupnih kanti za smeće.

Foto: Klix.ba

Očigledno je da je potrebna hitna intervencija nadležnih institucija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79