Nakon osam godina: Počinje gradnja prve dionice vangradske magistrale u Zenici

Nakon osam godina: Počinje gradnja prve dionice vangradske magistrale u Zenici


Rasim Kovač, vršilac dužnosti direktora Kantonalne direkcije za ceste Zeničko-dobojskog kantona, i Jasmin Kalabić, direktor preduzeća Almy Transport Zenica, potpisali su ugovor o izvođenju radova na prvoj dionici vangradske Glavne gradske magistrale (GGM) u dužini od 550 metara, vrijedan 1.699.999,47 KM. Potpisivanju su prisustvovali premijer Nezir Pivić i ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Adnan Šabani.

Ministar Šabani istaknuo je važnost projekta, naglasivši da će novi kilometri GGM-a poboljšati povezanost poslovne zone Raspotočje sa gradom Zenicom. Također je najavio planove za spajanje Crkvica s petljom u Blatuši u narednoj godini kako bi se dodatno unaprijedila infrastruktura i saobraćajna povezanost.

Osam godina nakon završetka gradske dionice, projekt izgradnje vangradske dionice GGM-a ulazi u novu fazu. Ukupna sredstva predviđena za izgradnju ove dionice iznose 3,7 miliona KM, a radovi bi trebali biti završeni u 2024. i 2025. godini.

Premijer Pivić istakao je značaj projekta za Zenicu i naglasio da će završetak GGM-a značajno poboljšati putnu infrastrukturu i komunikaciju u gradu, koji se suočava sa velikim saobraćajnim opterećenjem.

Radovi na izgradnji vangradske dionice GGM-a započet će početkom iduće sedmice, a građani se mole za strpljenje zbog mogućih obustava saobraćaja tokom izvođenja radova. Najavljeno je da će mašine uskoro krenuti na teren.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija