Nakon rata otišao je u Njemačku čistiti groblja za 2 marke po satu. Danas je vlasnik poznate građevinske firme

Muamer kao dječak izbjegao u Dansku: Danas zapošljava 600 ljudi u 12 zemalja

Nakon rata otišao je u Njemačku čistiti groblja za 2 marke po satu. Danas je vlasnik poznate građevinske firme

Bosanskohercegovački biznismen iz San Francisca Muamer Ćišija primljen je prestižni Forbesov tehnološki savjet (Forbes Technology Council), zajednicu za tehnološke rukovodioce svjetske klase.

 

Čistio groblja za dvije marke

Muamer Ćišija je bio tek dječak kada je rat u Bosni 1990-ih pogodio njegov rodni grad. Njegova porodica i on izbjegli su u Dansku. Na kraju je završio MBA program na jednom od najelitnijih univerziteta na svijetu Stanford University Stanford Graduate School of Business.

Nakon rata otišao je u Njemačku čistiti groblja za 2 marke po satu. Danas je vlasnik poznate građevinske firme.

Kako navodi Biznis.info, koristeći svoje obrazovanje i svoje veze Ćišija se 2009. godine udružio sa suosnivačem Harisom Memićem na izgradnji brzorastuće softverske firme Symphony. Symphony je globalna kompanija za razvoj i dizajn softvera koja radi sa nekim od najprepoznatljivijih kompanija sa liste Fortune 500. I najbrže rastućim startupima u ekosistemu Silicijske doline. Symphony ima više od 600 zaposlenih u 12 zemalja širom Sjeverne Amerike, Južne Amerike, Evrope, Afrike i Azije.
Muamer suosnivač i predsjednik Symphonyja

Kao prihvaćeni član Vijeća Ćišija, suosnivač i predsjednik Symphonyja, ima pristup raznim ekskluzivnim mogućnostima osmišljenim da pomognu Symphonyju da dosegne vrhunac profesionalnog utjecaja. Muamer će se povezati i sarađivati sa drugim uglednim liderima na privatnom forumu. Ćišija će također biti pozvan da radi sa profesionalnim uredničkim timom. Kako bi podijelio svoje stručne uvide u originalnim poslovnim člancima na Forbes.com. Te zajedno sa drugim stručnjacima doprinese objavljenim panelima za pitanja i odgovore.

Muamer je profesionalac svjetske klase, koji doprinosi zajednici isto koliko i poslovnom svijetu. On je veliki pobornik i donator Bosnia & Herzegovina Futures Foundation.

U BiH je rukovodstvo kompanije privuklo pažnju projektom na Trebeviću. Gradnjom poslovnog objekta željelo je pružiti uposlenicima zdravo radno okruženje u kojem će moći ići u teretanu ili odspavati dok su na poslu. Prošetati šumom dok imaju sastanke ili provesti vrijeme u prirodi.

To je bio novi koncept poslovanja i odnosa prema uposlenicima u BiH. U novom kompleksu uposlenicima su na raspolaganju različite prostorije za rad, dnevni boravak, kuhinju, kino, teretanu, zatvoreni bazen, amfiteatar, kao i prostorije za opuštanje i druženje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79