Tegeltija prozvao Bakira i Komšića: Dobro ste to smislili, samo niko nije naivan i glup

Ne stišavaju se reakcije na zahtjev člana Predsjedništva BiH Željka Komšića koji je upućen kandidatkinji za mandatarku u Vijeću ministara BiH Borjani Krišto. Naime, Predsjedništvo Bosne i Hercegovine trebalo bi razmatrati imenovanje mandatarke za novi saziv Vijeća ministara BiH Borjane Krišto (HDZ), a član Predsjedništva BiH Željko Komšić rekao je da ukoliko to bude na dnevnom redu imat će nekoliko pitanja koja će se ticati NATO puta.

Tim povodom oglasio se i Milan Tegeltija, savjetnik Milorada Dodika na Twitteru.

– Mudrolija oko izlaganja programa B. Krišto, prije imenovanja, je dobro osmišljen pokušaj blokiranja uspostave vlasti u BiH. Cilj je natjerati Bećirovića (Osmorka) i Krišto (HDZ) da se oko VM izjašnjavaju o NATO mimo sporazuma (SNSD-Osmorka-HDZ) i tako partnerima nametne teme neslaganja.

Sve u namjeri kako bi partnerima umjesto tema oko kojih se slažu i na osnovu kojih formiraju vlast, nametnuli teme oko kojih se ne slažu i skrenule ih u pravcu konflikta umjesto kompromisa i formiranja vlasti. Dobro su to Bakir i Komšić smislili, nema šta.

Samo niko nije naivan i glup. Na stranu činjenica da nikad do sad kandidat za predsjedavajućeg VM nije na Predsjedništvu izlagao program i da takva ustavna i zakonska obaveza ne postoji – napisao je Tegeltija na Twitteru.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79